Objavljena optužnica protiv Trampa

Američke demokrate objavile su optužnicu protiv predsednika SAD Donalda Trampa.

Izvor: B92

Utorak, 10.12.2019.

19:18

Objavljena optužnica protiv Trampa
EPA-EFE/Sarah Silbiger / POOL

To je dokument od devet strana koji će biti podnet Predstavničkom domu Kongresa na glasanje.

Nacrt rezolucije koji očekuje potvrdu Predstavničkog doma u kojem demokrate imaju većinu odnosi se na dve tačke - zloupotrebu vlasti i opstrukciju rada Kongresa.

"Ponašanje predsednika pokazalo je da će i dalje ostati pretnja Ustavu ukoliko mu se dozvoli da ostane na vlasti", navodi se u tekstu.

Nensi Pelosi, predsedavajuća Predstavničkog doma američkog Kongresa, zatražila je 5. decembra pisanje optužnice protiv predsednika SAD Donalda Trampa zbog "zloupotrebe položaja".

"Predsednik nam nije ostavio drugu mogućnost sem da reagujemo na njegov ponovni pokušaj da kompromituje naše izbore u sopstvenu korist", rekla je tada Nensi Pelosi.

U nedavnom zvaničnom izveštaju Obaveštajnog odbora Predstavničkog doma navodi se da je istragom o opozivu Donalda Trampa prikupljeno mnogo dokaza o "neprimerenom ponašanju" američkog republikanskog predsednika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: