Izlivi nasilja stanovnika Libana: Razbijali prozore, podmetnuli požar

Gnevni stanovnici napali su sedište opštine u gradu Tripoliju na severu Libana.

Izvor: Beta/AFP

Utorak, 10.12.2019.

15:18

Izlivi nasilja stanovnika Libana: Razbijali prozore, podmetnuli požar
EPA-EFE/ NABIL MOUNZER/ arhiva

Oni su razbijali prozore, potom i podmetnuli požar u jednoj prostoriji u izlivu nasilja koje je usledilo posle pada kuće u kojoj su dve osobe poginule.

Velike vojne snage su poslate na to mesto da se nasilje stiša.

Nije odmah bilo jasno zbog čega se kuća srušila.

Lokalni mediji su izvestili da je poginula jedna 19-godišnja žena i njen stariji brat.

U Tripoliju su izbijali veliki protesti otkako su 17. oktobra počele velike demonstracije u čitavoj zemlji protiv široko rasprostranjene korupcije i lošeg upravljanja.

Protesti su od tada prerasli u zahteve da se okonča vladavina politike elite koja rukovodi zemljom od građanskog rata vođenog od 1975. do 1990. godine.

Stanovnici su izjavili za lokalnu TV stanicu LBC da se kuća srušila zbog nemara jer je opština ignorisala pozive vlasnika da se renovira ali te tvrdnje nisu odmah potvrđene.

Libanska državna Nacionalna novinska agencija je javila da su gnevni stanovnici oštetili kancelariju gradonačelnika i opštinsko vozilo parkirano ispred zgrade.

Vojska je kasnije intervenisala i sprečila nastavak nasilja.

Nasilje je izbilo dan nakon što su libanski vojnici morali da razdvoje demonstrante i telohranitelje libanskog poslanika nakon što je izbila tuča kraj njegove kuće u Tripoliju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Podeli: