Čileanski avion nestao s radara

Čileanski vojni transportni avion, s 38 putnika i članova posade, nestao je s radara dok je bio na letu ka bazi na Antarktiku.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 10.12.2019.

07:15

Čileanski avion nestao s radara

Kako prenosi Raša tudej, vojna baza izgubila je kontakt s avionom tipa "C-130 Herkules" u ponedeljak uveče po lokalnom vremeu.

Sudbina 17 članova posate i putnika za sada nije poznata.

Avion se uputio u bazu na Antarktiku, kontakt je izgubljen sat vremena po poletanju, a vlasti su nekoliko sati kasnije saopštile da nisu optimistične. Vojska je ranije pokrenula akciju potrage i spasavanja.

Predsednik Čilea Sebastijan Pinjera je na Tviteru objavio da sa ministrima odbrane i unutrašnjih poslova u štabu vazduhoplovnih snaga prati situaciju, prenosi AP.

Vazduhoplovne snage su objavile da sa avionom nisu imale kontakt više od sedam sati i da je verovatno da je letelica ostala bez goriva.

U avionu se nalazilo osoblje koje je trebalo da pregleda plutajući naftovod kojim se snabdeva antarktička baza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: