Tači: Račak nije događaj...

Predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim TačI, poručio je Ambasadi SAD u Prištini da masakr u Račku nije bio događaj.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE / PETRIT PRENAJ
Foto: EPA-EFE / PETRIT PRENAJ

kako Tači navodi, to je bio proizvod "genocidne vlasti Slobodana Miloševića".

"Moja poruka iz Račka birokratama je jasna: Račak je bio masakr, a ne 'događaj'. Kosovo i Bosna su doživeli genocid, a ne građanski sukob. Pravda će prevladati, a ne laži, poricanja i lažne Nobelove nagrade ”, napisao je Tači na svom tviter nalogu.

Slučaj Račak, gde su, prema tvrdnjama Albanaca tokom poslednjih sukoba ubijeni albanski civili, pokrenut je nakon što je prištinski sud nedavno izrekao dvogodisnju zatvorsku kaznu funkcioneru Srpske liste, Ivanu Todosijeviću.

Kazna je izrečena zato što je polovinom aprila ove godine, na obeležavanju godišnjice NATO agresije u Zvečanu, Todosijević izjavio da je masakr u Račku izmišljotina.

Ta presuda je izazvala oštru reakciju srpskih zvaničnika i predstavnika Srpske liste.

Na izjave političkih predstavnika Albanaca i srpskih zvaničnika, regovala je Ambasada SAD u Prištini porukom na zvaničnom tviter nalogu da su "zapaljiva retorika i istorijski revizionizam u vezi sa događajima iz 1999. neprihvatljivi".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 104 idi na stranu