Poruka Kosneta političarima u Prištini, novinarima i građanima

Priština -- Američki ambasador u Prištini, Filip Kosnet, pozvao je buduću vlast i kosovske medije na borbu protiv mnoštva dezinormacija koje se svakodnevno šire u javnosti.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: EPA-EFE/ Georgi Licovski
Ilustracija: EPA-EFE/ Georgi Licovski

Govoreći na konferenciji posvećenoj širenju lažnih vesti i dezinformacija u Prištini, Kosnet je rekao da one dolaze sa svih strana, te da je velika odgovornost za to na vlasti, ali i na izvorima informacija i novinarima.

Kad kažem vlada ne mislim pritom na cenzuru, jer sloboda izražavanja je od suštinske važnosti za demokratiju, čak i ako je uvredljiva. Zato prvi zadatak nove vlade treba da bude posvećenost širenju tačnih informacija", rekao je Kosnet, prenela je prištinska Koha.

Američki diplomata nije izostavio ni novinare, kojima je poručio da moraju da budu ozbiljni profesionalci. Gra]anima je poručio da moraju da imaju svest o tome da treba da budu informisani, ali i da se način informisanja javnosti drastično promenio.

Prema njegovim rečima mnogi slabo plaćeni internet portali ne ispunjavaju ni najosnovnije standarde i mnogo se, kako je rekao, bave tračevima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 104 idi na stranu