Kolona autobusa sa 400 migranata krenula iz Bihaća prema Sarajevu

Kolona autobusa sa oko 400 migranata iz prihvatnog centra Vučjak kod Bihaća krenula je prema Sarajevu, gde će biti smešteni u kasarni Ušivak kod Hadžića.

Izvor: B92

Utorak, 10.12.2019.

20:53

Kolona autobusa sa 400 migranata krenula iz Bihaća prema Sarajevu

Informaciju da su autobusi s migrantima iz Vučjaka krenuli ka Sarajevu potvrdio je ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (USK) Nermin Kljajić.

Kolona autobusa kreće se pod jakom policijskom pratnjom, a treba da pređu put dug oko 350 kilometara.

Za postupak izmeštanja migranata iz Vučjaka danas je bio angažovano više od stotinu policajaca, medicinski timovi Doma zdravlja Bihać, volonteri kantonalne i gradske organizacije Crvenog krsta i predstavnici Međunarodne organizacije za migracije (IOM).

Prema nezvaničnim informacijama, kamp na Vučjaku kod Bihaća prošle noći je samovoljno napustio određen broj ilegalnih migranata, koji nisu želeli da idu u Sarajevo.

Oni žele da idu u Hrvatsku i dalje prema zemljama EU.

Iz Crvenog krsta Bihaća najavljeno je da će posle izlaska migranata biti porušen i očišćen improvizovani kamp Vučjak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: