"U odnosu na Zabelu, Lepoglava je odmaralište"

Zagreb -- Ubice i razbojnici iz Srbije često rade u Hrvatskoj jer im je plen veći, a ukoliko ih uhapse, kazne su blaže i uzlovi u zatvorima bolji nego u Srbiji.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/ lufimorgan
Ilustracija: Depositphotos/ lufimorgan

Kako prenosi portal 24sata.hr, mnogi kažu da je najstroži hrvatski zatvor Lepoglava u poređenju sa Zabelom kod Požarevca, odmaralište.

U hrvatskim zatvorima trenutno se nalazi 127 državljana Srbije - 83 statusu istražnog zatvorenika i 44 u statusu zatvorenika, navodi portal i dodaje da sukoba po nacionalnoj osnovi u zatvorima nije bilo.

U hrvatskom Ministarstvu pravosudja tvrde da nije bilo napada ni na Srbe, osudjenike za ratne zločine.

"Oni izdržavaju kaznu zatvora u uslovima koji onemogućuju, odnosno sprečavaju sukobe ili napade po nacionalnoj, ali i po bilo kojoj drugoj osnovi, pa se vodi računa o stanju bezbednosti svakog pojedinog zatvorenika", navode u Ministarstvu.

Kako se navodi, u jednom zatvoru je i Nikola Rgić, obožavalac Željka Ražnatovića Arkana, čiji lik ima istetoviran na ledjima, a koji je osudjen na tri godine i devet meseci zbog razbojništva, kradja i prevara.

U zatvorima se sklapaju i prijateljstva - Zdravko Mamić je na jednoj od svojih konferencija za novinare spomenuo da mu je cimer u Remetincu bio Aleksandar Tasić, član Pink Pantera, koji mu je u kantinu redovno slao novac.

Tasić je bio deo šestorke iz Srbije, Crne Gore i BiH koja je u junu 2015. u Zagrebu planirala pljačku blindiranog kombija, ali su uhapšeni pre nego što su naoružani krenuili u akciju.

strana 1 od 171 idi na stranu