Vučić: Handke je velikan i Srbije, a Severna Makedonija neka radi svoj posao

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je iznenađen obrazloženjem Severne Makedonije koja nije podržala dodelu Nobelove nagradu Peteru Handkeu.

Izvor: Tanjug

Utorak, 10.12.2019.

23:11

Vučić: Handke je velikan i Srbije, a Severna Makedonija neka radi svoj posao
EPA-EFE/ Georgi Licovski

On je poručio: svako neka radi svoj posao.

Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara Pinka da prokomentariše činjenicu da je većina prijatelja Srbije iz regiona bojkotovala dodelu Nobelove nagrade Handkea, potez ministra spoljnih poslova Severne Makedonije koji nije poslao svog ambasadora na dodelu zbog toga što je Handke rekao da Srbija nije pocicnila genocid, kao stav Turske koja se priključila Severnoj Makedoniji.

"Handke je velikan ne samo nemačkog govornog područja već i Srbije. Čestitam mu ponovo i kažem veliko hvala za sve što je činio u prethodnom periodu. Ponosan sam na to što je dobio Nobelovu nagradu, jer je mnogo propatio i teško proživeo zato što je verovao u istinu i mir i nije nasedao na sve trikove i provokacije iz NATO zemalja", poručio je Vučić.

Severnoj Makedoniji je poručio neka svako radi svoj posao.

"Neka oni rade svoj posao, pokazali su i Srbima u Severnoj Makedoniji kako i za koga da se opredele i za koga treba da glasaju i mislim da je to njihov problem mnogo veći nego naš".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: