Vučić iz Atine: Lagao bih kad bih to tvrdio

Aleksandar Vučić vanredno se javio iz Atine i govorio je o napadima lidera SZS-a na policajce koji se dešavaju kad god policija uhapsi narko-dilere.

Izvor: B92

Utorak, 10.12.2019.

22:15

Vučić iz Atine: Lagao bih kad bih to tvrdio
Foto: Tanjug/ PREDSEDNISTVO SRBIJE

"Ja sam se dugo pitao o čemu se radi, zašto neko napada policajca po imenu. A onda smo dobili informaciju da oni progone Gorana Papića", kaže Vučić.

"Zato što je taj čovek heklerom probio staklo u kojem se skrivao ovaj narko diler Dabović s kojim se krio Dragan Đilas, on ga je izvukao napolje, pronašao mu je 2,5 kile kokaina. On ga je priveo, a sada je to osveta", kaže. i dodaje:

"Nećete više. Taj film da gledate nećete. Oni progone tog čoveka samo zato što je narko-dilera izvukao naglavačke, a on je imao najčistiju robu, a to mu dođe 300.000 evra kada se "izmeša".

"Bio sam u šoku, razumem što mene napadaju, računaju, ili ću da umrem ili će nešto da mi se desi. Mi ćemo da guramo stvari do kraja. Kao što ćemo da guramo slučaj Bastaća".

Na pitanje da li je diler Mladen Novaković, pooznat kao Tocilo kum Boška Obradovića, kaže da ne zna ništa o tome.

"Lagao bih kad bih to tvrdio", kaže.

Podsetimo, ranije danas o ovome je govorila državna sekretarka u MUP Biljana Popović Ivković.

"Dragan Đilas, podsetiću vas, preti kako će ukinuti žandarmeriju koja je uvek na braniku svoje otadžbine, zalažu se za smanjenje plata policijskih službenika, prete zatvaranjem policijskih stanica, preti se juče direktoru policije, zamislite taj nonsens, preti se direktoru policije gospodinu Vladimiru Rebiću i kaže se kako se on neće izvući. Šta to znači? Kakvo je ovo ponašanje? Ovakvo ponašanje priliči mafijašima", rekla je Ivković Popovićeva na pres-konferenciji.

Na pitanje o Zlatnoj medalji za zasluge Atine koju mu je dodelio gradonačelnik Atine Kostas Bakojani, predsednk kaže da je to priznanje Srbiji, a ne samo njemu, i dodaje:

"Neki bi rekli da je blizu penzija kada vam dodeljuju odlikovanja".

Na bojkot dodele Nobelove nagrade Handkeu susednih prijateljskih, kao i zemalja u regionu predsednik kaže da je Handke toliko toga preživeo, toliko je propatio i ovo je zaslužio.

"Čestitam mu svim srcem", kaže predsednik.

Na izjavu Putina da ako ukrajinske trupe preuzmu kontrolu granice između Rusije i istočnog dela zemlje koji drže ukrajinski pobunjenici, može doći do masakra sličnog onom u Srebrenici , Vučić kaže da nije video izjavu i ne može da komentariše takve izjave jer ne zna u kakvom su kontekstu rečene i istakao da je Putin "pomogao" da Srbija izbegne "genocidni žig" 2015. godine.

"To vam govori koliko je naša situacija teška", zaljučuje Vučić. Vuk Jeremić je izjavom da je Aljbin Kurti intelektualac zapravo hteo da kaže da bi Srbija imala sanšu da je on (Jeremić) preko puta Kurtija, ocenio je večeras predsednik Aleksandar Vučić.

Vučić je, komentarišući Jeremićeve reči, rekao da najradnije ne bi odgovarao na pitanja u vezi sa ljudima koji uvek gledaju da omalovaže sopstvenu zemlju.

''Nemam ništa protiv da se dive Krutiju, koji je rekao pre nekoliko dana da je Oliver Ivanović zločinac. Tim istima koji govore da im je stalo da se nađu ubice Ivanovića sada ne smeta da hvale i u nebesa podižu čoveka koji o Ivanoviću govori bez imalo pijeteta'', rekao je Vučić za TV Pink.

Podsetio je na pogrom Srba 2004. godine, proglašenje tzv. nezavisnosti Kosova 2008. presudu Međunarodnog suda pravde, sve u vreme kada je, kaže, Jeremić pametno i mudro vodio zemlju sa današnjim koalicionim partnerima, a koji su nam 2011. stavili granicu na Jarinju i Brnjaku.

''Ali, ljudi ne treba da brinu. Igrao sam ja šahovske partije sa mnogo pamentijim koji su mislili da su iznad svega, a rezultat nije bio kao što su očekivali'', rekao je Vučić.

''Moja diploma su treći i četvrti kvartal ove godine, privredni rast, putevi pruge, fabrke, to su moje diplome i rezultati. A njihovi su nezavisno Kosovo, Crna Gora, razorena srpska privreda, nestabilan kurs dinara'', rekao je Vučić.

Kako je naveo, videće se da li će uspeti da se suprotstavi i onima u Beogradu i onima u Prištini, toj, kako je rekao, ''koaliciji genijalaca, prepametnih ljudi''.

''Volim kada neko igra agresivno otvaranje, da odgovorim defanzivno, i da onda krenemo u kontranapad'', rekao je Vučić.

Dodao da je da političari u Prištini ne znaju ekonomiju i da su njihove ideje vrlo loše za njihove građane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: