"SzS napada policiju čim se taknu narko-dileri. Takvo ponašanje priliči mafijašima" VIDEO

Državna sekretarka u MUP Biljana Popović Ivković kaže da lideri opozicionog Saveza za Srbiju mesecima napadaju policiju i osporavaju njene rezultate.

Izvor: B92

Utorak, 10.12.2019.

18:40

Screenshot/Twitter @ivkovic_biljana

Ona je upitala da li su razlog satanizacije i kriminalizacije policijskih službenika familijarne i kumovske veze Dragana Đilasa i Boška Obradovića sa Milanom Dabovićem i Mladenom Novakovićem, koji su uhapšeni zbog trgovine narkoticima.

Dodala je da žestoki i svakodnevni napadi lidera SZS-a na istaknute policajce nisu slučajni i dešavaju se po šablonu kad god policija zapleni narkotike i uhapsi nark-dilere.

"Dragan Đilas, podsetiću vas, preti kako će ukinuti žandarmeriju koja je uvek na braniku svoje otadžbine, zalažu se za smanjenje plata policijskih službenika, prete zatvaranjem policijskih stanica, preti se juče direktoru policije, zamislite taj nonsens, preti se direktoru policije gospodinu Vladimiru Rebiću i kaže se kako se on neće izvući. Šta to znači? Kakvo je ovo ponašanje? Ovakvo ponašanje priliči mafijašima", rekla je Ivković Popovićeva na pres-konferenciji.

Ona je podsetila da je 2016. uhapšen Milan Dabović, brat Đilasove nevenčane supruge, sa 2,4 kilograma kokaina, vrednog više od 100.000 evra.

"Njega su uhapsili pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala koji su danas na meti Dragana Đilasa, Boška Obradovića, Marinike Tepić, Aleksića, Jeremića i ostalih. Dakle ovo je taj mladi gospodin (pokazuje sliku) koji vozi automobil po centru Beograda sa falš tablicama i koji oko svog vrata u trenutku hapšenja ima torbicu Olimpijskog komiteta Srbije u kome se nalazi 2, kg čistog kokaina", dodala je ona.

Sekretarka je pokazala slike na kojima se vidi kako Dragan Đilas svom šuraku donosi hranu u zatvor. Ona je postavila pitanje i o spekulacijama da je Mladen Novaković Tocilo, koji je nedavno uhapšen u Mladenovcu sa 77 kg heroina, kum lidera dveri Boška Obradovića i pitala kakve veze Obradović ima sa njima.

"Da li ima veze to što serijal Boška Obradovića u Skupštini Srbije o kriminalnim krugovima u MUP-u kreće od 14. novembra, dan pošto je uhapšen Tocilo?'', navela je.

Ona je iznela podatke da su pripadnici MUP-a u 2018. godini zaplenili 11 tona različitih narkotika, a od početka ove godine skoro sedam tona narkotika.

Prema njenim rečima, ovogodišnji rezultat zaplene droge veći je nego zbirni rezultat svih zaplena u 2008, 2009, 2010. i 2011. godini.

Istakla je i da su rezultati srpske policije zapaženi i u brojnim međunarodnim akcijama i izdvojila dve takve - sa policijama Španije i Velike Britanije u kojoj je zaplenjeno 800 kg čistog kokaina.

U akciji sa Evropolom i drugim policijama, kako je dodala, zaplenjena je tona kokaina, oduzeto dva miliona evra, uhapšeno 16 lica, od kojih dva u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: