Odgovor Bocan Harčenka na Vučićevo "zašto"

Beograd -- Ambasador Rusije Aleksandar Bocan Harčenko izjavio je danas da je afera "ruski špijun", što se tiče Beograda i Moskve - "iza nas".

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije
Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

"Sve je to iza nas", rekao je ambasador na pitanje novinara šta je predsedniku Srbije odgovorio na "zašto", koje mu je Aleksandar Vučić uputio povodom snimka o predaji novca ruskom obaveštajcu.

Bocan Harčenko je rekao: "Ne bih želeo da ponavljamo čitavu priču koja je iza nas".

Dodao je da je o tome već dosta rečeno i da onaj koga to interesuje može da pogleda izjave i predsednika Srbije, i njegove, kao i portparolke Ministarstva spoljnih poslova Marije Zaharove.

Ruski ambasador je još jednom tim povodom ocenio da su odnosi dve zemlje, nakon prošlonedeljnog, 17. susreta dvojice predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina u Sočiju, dobili novi podsticaj i da će saradnja biti još intenzivnija.

Bocan Harčenko je govorio na skupu o balkanskoj politici Ruske Federacije u Institutu za međunarodnu poltiku i privredu, kome su prisustvovali i brojni ambasadori i predstavnici diplomatskog kora.

Na tom skupu Bocan Harčenko je rekao i da je Aleksandar Vučić predsednik s kojim se Vladimir Putin najviše puta sreo u odnosu na susrete s liderima svih ostalih država Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 130 idi na stranu