Rusi ulaze u Raku: Deca skaču, stiže hrana

Ruske snage ušle u Raku, nekadašnje glavno uporište Islamske države, posle odluke američkog predsednika da povuče snage svoje zemlje iz severnog dela Sirije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.12.2019.

12:51

Rusi ulaze u Raku: Deca skaču, stiže hrana
Ilustracija: Getty images/Mark Thompson / Staff

Na video snimku objavljenom na ruskom vojnom TV kanalu "Zvezda" vide se ruski vojnici kako se pozdravljaju sa sirijskom decom i stanovništvu uručuju humanitarnu pomoć, prenosi Rojters.

Takođe, kako se navodi, ruski vojnici učestuju u čišćenju te oblasti od mina.

Raku su pre dve godine zauzeli američki vojnici i njihovi kurdski saveznici, podseća se, što je bila najveća pobeda u kampanji Vašingtona protiv islamista u Siriji.

Presdednik Tramp je u oktobru neočekivano naredio povlačenje trupa, a Rusija je brzo reagovala i poslala vojsku na te teritorije.

Rusija je prošlog meseca uspostavila helikoptersku bazu u severnom delu Sirije i prebacila kopnene snage u ovu oblast posle povlačenja američke vojske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: