"Glavni cilj bio dokazati zločine Srbije. Sakupljeno 10.000 stranica" FOTO

Savetnik ministra spoljnih poslova Kosova Jetljir Ziberaj rekao da je glavni cilj spoljne politike bio svedočenje o ratnim zločinima Srbije na Kosovu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.12.2019.

13:15

sharafmaksumov/Depositphotos/Ilustracija

Ziberaj je dodao i da je o tome prikupljeno 10.000 stranica dokumenata.

Ziberaj je na svom Fejsbuku napisao da su te stranice namenjene naporima da se ratni zločinci, koji još nisu rešeni, privedu pravdi, preneo je Kosovo onlajn.

"Pošto nisu uspeli, moramo nastaviti i procesuirati ratne zločince. U narednim danima ti dokumenti biće dostavljeni specijalnom tužiocu Kosova u cilju privođenja pravdi srpskih ratnih zločinaca. Imajući u vidu granice našeg pravosudnog sistema, zajedno sa tužilaštvom naći ćemo pravo rešenje za privođenje zločinaca pravdi", napisao je Ziberaj.

On je napomenuo da u vreme kada oni koji podržavaju Miloševića dobiju Nobelovu nagradu, negiraju masakr, a genocide koje je počinila Srbija smatraju normalnim, "moramo podsetiti svet o onome što se dogodilo na Kosovu”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: