"Prijatelju, prestanite da živite u samoobmani da ste žrtve"

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin poručio je albanskom pemijeru Ediju Rami da bi Albanci trebalo da prestanu da žive u samoobmani da su žrtve.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 08.12.2019.

15:42

Screenshot/TV O2

Dodao je i da dozvole Srbima da sahrane svoje mrtve, a da kazne žive za njihovu smrt.

"Kako je moguće da se u današnje vreme negira dokumentovani ratni zločin kakav je masakr u selu Klečka ili Radonjićko jezero. Prijatelju, prestanite da živite u samoobmani da ste žrtve, dopustite prijatelji da živi Srbi sahrane svoje mrtve iz Žute kuće, neka bar saznaju gde su ostaci njihovih mrtvih, neka živi saznaju ko je mrtvim učinio dvogodišnjeg Danila Cokića u Livadicama. Prijatelju, neka živi kazne onog ko je streljao 14 žetelaca u Starom Grackom i ko je streljao decu na reci Bistrici, i da živi kazne onog ko je odsekao glavu monahu Haritonu u Prizrenu", izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin odgovarajući na Raminu poruku predsedniku Aleksandru Vučiću.

"Prijatelju, prestanite da živite u samoobmani da ste žrtve. Dopustite da sahranimo mrtve i da za njihove smrti kaznimo žive", izjavio je ministar Vulin, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Rama je juče preko Tvitera uputio poruku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću s pitanjem kako je moguće da se u današnje vreme negira, kako je naveo, dokumentovani ratni zločin, kao što je navodni masakr nad albanskim civilima u selu Račak, 1999. na Kosovu.

"Prijatelji, prestanite sa samozavaravanjem o ratu koji je započeo stari krvavi režim u Beogradu. Treba ići dalje! Neka mrtvi sahrane mrtve. Napravimo mir i blagostanje za našu decu. Treba krenuti napred i izgraditi ovaj region kao uzoran model", napisao je Rama albanski premijer na svom Tviter nalogu reagujući na Vučićevu izjavu da je slučaj Račak bio prevara kako bi se opravdalo NATO bombardovanje tadašnje SRJ.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: