Protesti u Parizu: "Žuti prsluci" gađali policiju, uzvraćeno suzavcima

Policija u Parizu sukobila se sa učesnicima protesta pokreta "Žuti prsluci", koji su se pridružili talasu protesta protiv vladine reforme penzionog sistema.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug/AP Photo/Bob Edme
Tanjug/AP Photo/Bob Edme

Protesti, na kojima se okupilo više hiljada demonstranata, mahom su protekli mirno, ali pojedini demonstranti gađali su policiju raznim predmetima i gurali njene pripadnike, na šta je ona uzvratila ispalivši suzavac u više navrata.

Učesnici protesta "Žutih prsluka" marširali su od zgrade Ministrastva finansija na reci Seni do jugoistočnog dela Pariza.

Oni su, kao i u prethodnih godinu dana, protestovali protiv "ekonomske nepravde", ali i reforme penzionog sistema za koju smatraju da je na štetu zaposlenih.

AP ocenjuje da deluje da su demonstranti ohrabreni najvećim protestima u zemlji u poslednjih nekoliko godina, koji su započeli u četvrtak, protiv plana vlade da reformiše penzioni sistem.

Širom Francuske u subotu su nastavljeni štrajkovi i protesti povodom penzione politike predsednika Emanuela Makrona, pa su tako kamiondžije koje štrajkuju blokirale autoputeve, a većina vozova nije napustila stanice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 572 idi na stranu