"Tri uslova, prvi - neću Vučića za pregovaračkim stolom"

Aljbin Kurti je izneo svoja tri principa za nastavak dijaloga, od kojih je prvi da neće predsednika Srbije Aleksandra Vučića za pregovaračkim stolom.

Izvor: Kosovo online
Podeli
Ilustracija: EPA-EFE/ Georgi Licovski
Ilustracija: EPA-EFE/ Georgi Licovski

Na skupu u Berlinu pod nazivom "Balkanski dijalozi", na kojem su razmatrane evropske perspektive Zapadnog Balkana i mogućnosti postizanja pozitivnih pomaka u odnosima Beograda i Prištine, Kurti je kao prvi princip naveo da nema razgovora kosovskog predsednika i predsednika Srbije i da neće predsednika Vučića za stolom.

"Nema razgovora o kosovskoj teritoriji", drugi je princip koji je naveo predsednik Samoopredeljenja saznaje Kosovo Onlajn.

Treći princip koji je naveo Kurti jeste da nema razgovora o mapama.

Kosovo je centralna tema konferencije, kojoj će biti posvećene dve od četiri plenarne sesije.

Predsednik privremenih pristinskih isntitucija Hašim Tači i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, prisustvuju na skupu "Balkanski dijalozi", koji organizuju Istok-Zapad institut, beogradski Fond za političku izuzetnost i Minhenska bezbednosna konferencija.

Na skupu učestvuje veliki broj političkih lidera iz regiona, ali i uticajne diplomate iz SAD, EU, Nemačke i predstavnici akademske zajednice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 104 idi na stranu