Fajon: Nadam se napretku

Predsedavajuća Delegacijom EP za odnose sa Srbijom Tanja Fajon kaže da se nada napretku u uspostavljanju uslova neophodnih za fer i demokratske izbore.

Izvor: Tanjug

Subota, 07.12.2019.

19:17

Fajon: Nadam se napretku
Ilustracija: EPA-EFE/ Stephanie Lecocq

Izjava dolazi pred treću rudu međupartijskog dijaloga u Srbiji.

"Treća runda interpartijskog dijaloga je u petak u Beogradu. Iskreno se nadam da ćemo moći da krenemo u ispunjavanje uslova za primenu preporuka u cilju stvaranja neophodnih uslova za fer i demokratske izbore u Srbiji", kaže Fajon za Tanjug.

Povodom izjave predsednika Dveri Boško Obradović, koji je predložio pomeranje parlamentarnih izbora u Srbiji za "kraj sledeće godine", ona je rekla da ne može to da komentariše.

To je, dodaje, jedna od ideja koju je predstavila opozicija u Srbiji.

"Nije na nama da podržimo ovo kao konkretnu ideju. Mi smo posrednici u dijalogu izmedu vlasti i opozicije, gde je sve na stolu i gde pokušavamo da nađemo nacine za napredak", zakljucila je Fajon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: