Srpska carina otkrila šverc 1000 litara goriva

Srpska carina otkrila je neprijavljenih 1.000 litara goriva na rumunskom brodu ALNIKA u Velikom Gradištu, kada je trebalo da napusti teritoriju Srbije.

Izvor: B92

Petak, 06.12.2019.

16:15

Srpska carina otkrila šverc 1000 litara goriva
Ilustracija: Depositphotos/ chalabala

Kako se navodi u saopštenju iz Uprave Carina, u tankovima broda je otkriven višak goriva u odnosu na prijavljenu količinu.

Višak pogonskog dizel goriva prikrivan je u pogonskim tankovima na samom vučnom brodu sa, kako se objašnjava, verovatnom namerom da u nekom trenutku bude istočen i prodat na crnom tržištu.

"U jednom od pogonskih tankova prijavljeno je 5.732 litre pogonskog goriva, ali su carinici merenjem utvrdili da u njemu ima gotovo 1.000 litara goriva više", ističe se u saopštenju.

Zapovednik rumunskog broda nakon okončanog prekršajnog postupka kažnjen je sa novčanom kaznom, odnosno naplatom protivvrednosti robe koja se ne može oduzeti, kao i naplatom carine i drugih dažbina, što je u zbiru iznosilo 204.000 dinara koje su direktno uplaćene u državni budžet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: