"Od sirijskih boraca iz BiH ne očekujemo ništa dobro"

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske dobilo je sva imena državljana BiH, koji bi ovih dana trebalo da budu deportovani iz Sirije.

Izvor: B92

Petak, 06.12.2019.

16:02

Ilustracija: Getty images/ Wathiq Khuzaie/ Stringer

Ovo je potvrdio ministar Dragan Lukač i dodao da će oni, koji su učestvovali u terorističkim aktivnostima odmah po dolasku biti uhapšeni.

"Imamo informaciju da u toj grupi ima devet osoba koje predstavljaju opasnost za Srpsku i za BiH i oni moraju biti stavljeni pod kontrolu, uhapšeni i procesuirani za sve što su uradili u Siriji, Iraku ili nekoj drugoj zemlji", rekao je Lukač, prenela je RTRS.

Nada se, kaže da će sud i tužilaštvo, koji su vodili te procese, odrediti adekvatne mere prema njima.

"Oni moraju da budu predmet kontrole svih bezbednosnih institucija u BiH, kako bi ih držali pod kontrolom, jer od njih ne možemo da očekujemo ništa dobro", rekao je Lukač.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: