"Da li je zaista neko poverovao u priču Miće Megatrenda o naivnosti?"

Povodom navoda da dosadašnji vlasnik Mića Jovanović odustaje od prodaje Univerziteta Megatrend kupac Dejan Đorđević kaže da je ugovor potpisan i da je važeći.

Izvor: Tanjug

Petak, 06.12.2019.

16:48

Printskrin/ TV Prva

Jer, kako kaže, nikakav zahtev za raskid ugovora nije dobio, prenose beogradski mediji.

Đorđević tvrdi da mu je Jovanović juče upao u kancelariju u rektoratu, i da, kako kaže, "iako nije verbalno pretio, njegov nastup jeste bio preteći".

"Tražio je da odustanem od ugovora milom ili silom", tvrdi Đorđević za "Blic".

Ali ugovor je već potpisan i na snazi je, kaže Đorđević i dodaje da su pregovori oko prodaje Megatrenda trajali skoro dve godine.

"Mada je gospodin Jovanović u poslednje vreme počeo često da se predomišlja, došlo je do sklapanja ugovora. Onda mi je par dana pre nego što je izašao dokumentarac na N1 , poslao poruku da je vreme da preuzmem Univerzitet. Ja sam rekao da Univerzitet nema više istu vrednost. Dan nakon objave dokumentarca potpisali smo ugovor", navodi Đorđević.

Đorđević tvrdi da je ugovor na snazi, a da Jovanović hoće da preko medija raskine ugovor.

On takođe tvrdi i da je na račun uplaćeno 30 miliona, a ne na lični račun Miće Jovanovića, što je svojevrsni depozit. Đorđević kaže da nije uplatio nijednu ratu od ukupne cene koja je dogovorena za Megatrend univerzitet jer nije u zakonskoj obavezi da uplati ništa u prvih 30 dana od potpisivanja ugovora, odnosno upisa u registar, prenosi Blic.

Dejan Đorđević tvrdi i da mu je Mića Jovanović poslao poruku danas, koju tumači kao "polupreteću" u kojoj mu je, kako tvrdi, napisao da se "ne pojavljuje na fakultetu pre ponedeljka, dok se sve ne dogovore".

Kako kaže, još nije odlučio da li će tužiti Miću Jovanovića, jer je potrebno da se konsultuje s pravnim savetnikom.

"Rekao je da je prevaren, a prevara je krivično delo. Takođe, prekršio je ugovor, pokušao je da ga raskine", kaže nesuđeni vlasnik "Megatrenda".

Inače, Đorđević u razgovoru za "Blic" tvrdi i da su ga danas "tri osobe fizički napale isped zgrade", ali da još nije obavestio policiju, prvo će uspostaviti kontakt s pravnim zastupnikom.

List prenosi i zvanično saopštenje u kome Đorđević tvrdi da mu "nikakav zahtev ili predlog o raskidu ugovora nije upućen, već je o tome saznao iz Jovanovićevih medijskih izjava", kao i da se u postupku realizacije ugovora poštuje legislativa Srbije.

U saopštenju kaže i da je u žižu javnosti dospeo pre nepunih 10 dana, kada je kao "opšti punomoćnik svih članova konzorcijuma" potpisao ugovor kojim se menja vlasnička struktura Univerziteta Megatrend.

“"Neverovatno je da bivši vlasnik Megatrenda odbija da u bilo kojem trenutku pomene da se u konkretnom slučaju radi o velikoj investiciji u sistem obrazovanja i velikom prilivu stranog kapitala iz Evropske unije, tačnije iz Nemačke", piše u Đorđevićevom saopštenju.

Dodaje da se “ovakvom negativnom kampanjom od strane bivšeg vlasnika nanosi nemerljiva šteta ugledu Univerziteta i brendu Megatrend”, kao i njemu i njegovim poveriocima.

“Kako je moguće da tokom celokupnih pregovora u kojem je učestvovao pravni tim Miće Jovanovića ne budu uočene nepravilnosti koje se odnose na konzorcijum i mene, odnosno naš (ne)kvalitet?”, pita se Đorđeviću saopštenju.

On navodi i da je bivši vlasnik Megatrenda veoma uspešno rukovodio univerzitetom gotovo trideset godina i uzdigao ga na veoma zavidan nivo.

"Da li je zaista neko poverovao u priču o njegovoj naivnosti, te da je navodno prevaren? Sumnjam”, kaže Đorđević.

O naivnosti profesora Jovanovića, piše dalje u saopštenju, "najočiglednije govori visina njegove mesečne zarade" koju je, za obavljanje poslova savetnika rektora ishodovao za sebe.

Đorđeviću saopšenju poziva Miću Jovanovića i da javno iznese koji konkretno član ugovora nije ispunjen od strane konzorcijuma i njega lično i dodaje da olaka upotreba reči 'prevara' može prouzrokovati ozbiljne pravne posledice po Jovanovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: