Nova runda dijaloga - ocenjivanje napretka i primena

Ocenjivanje napretka dijaloga i završni koraci koji su nephodni za punu primenu svih obaveza pred izbore 2020. biće okosnica poslednje runde razgovora.

Izvor: B92

Petak, 06.12.2019.

07:25

Nova runda dijaloga - ocenjivanje napretka i primena

Ti razgovori, o poboljšanju izbornih uslova, biće održani sledeće sedmice u Skupstini Srbije, piše "Blic" pozivajući se na diplomatske izvore u Briselu.

Medijatori u ime Evropskog parlamenta, kako je listu potvrđeno, biće Tanja Fajon, predsednica delegacije u Odboru za stabilizaciju i pridruzivanje Srbije i EU, Vladimir Bilčik, stalni izvestilac EP za Srbiju i diplomata Knut Flekenštajn.

Posle ove runde dijaloga planirana je konferencija za novinare, a kako navodi izvor Blica, biće održane dve značajne sesije.

"Jedna će biti fokusirana na ocenjivanje napretka u dosadašnjem izvrsavanju obaveza, a na drugoj sesiji će kako je planirano, biti raspravljano o zavrsnim koracima ka punoj implementaciji svih obaveza pred izbore", napominje sagovornik.

Poslednja runda dijaloga zapoceće kao i prethodne dve večerom koja je planirana za 12. decembar, a nastaviće se 13. decembra.

"Popodne je planirana zavrsna konferencija za štampu. Ponovo ćemo pozvati Savez da se odvojeno sastane sa nama pre dijaloga", navodi izvor iz Brisela.

Lider LDP Čedomir Jovanović za "Blic" kaže da neće otići na poslednju rundu razgovora i dodaje da mu posrednici nisu potrebni za tu vrstu razgovora sa ljudima iz vlasti.

"Nisam ih ni zvao, zvali su ih oni koji sada ne dolaze na zvanicne sastanke već se sastaju po hotelskim lobijima sa njima", kaze Jovanović.

Portparol LSV Aleksandar Marton kaze za Blic da će tek doneti odluku o dolasku, jer ne zele da budu ikebane.

Predstavnici vlasti nisu sporni, a šef poslaničke grupe SPS Djordje Milićević za "Blic" kaže da očekuje da će EU diplomate evidentirati pomake.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: