Tramp: Pobedićemo smenjivanje

Američki predsednik Donald Tramp izrazio je uverenje da će pobediti u borbi s poslanicima koji su pokrenuli proceduru pisanja formalne optužnice protiv njega.

Izvor: Beta/AFP

Četvrtak, 05.12.2019.

17:28

Tramp: Pobedićemo smenjivanje
EPA-EFE/ Chris Kleponis/ arhiva

"Dobra vest je ta da republikanci nikad nisu bili toliko ujedinjeni", naveo je Tramp na Tviteru i dodao: "Pobedićemo!"

Procedura za smenjivanje Trampa odmiče u Predstavničkom domu čiju većinu čine opozicione demokrate koje bi o tome mogle glasati krajem decembra, te bi se potom postupak nastavio u Senatu Kongresa SAD gde su u većini Trampovi vladajući republikanci.

Nensi Pelosi, predsedavajuća Predstavničkog doma američkog Kongresa u kojoj većinu imaju demokrate, zatražila je danas pisanje optužnice protiv predsednika SAD zbog "zloupotrebe položaja" jer on "ponovo pokušava da kompromituje izbore u sopstvenu korist".

"Tražim od predsednika Odbora za pravosuđe Džerija Nadlera da pripremi tekst optužnice" protiv Trampa, dodala je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: