Iran: Pismo tri evropske zemlje pokazuje žalosnu nesposobnost

Iran je ocenio da pismo tri članice Saveta bezbednosti UN pokazuje njihovu "žalosnu nesposobnost" da ispune obaveze po nuklearnom sporazumu sa Iranom iz 2015.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 05.12.2019.

14:18

Iran: Pismo tri evropske zemlje pokazuje žalosnu nesposobnost
Ilustracija: Depositphotos/ fckng

Britanija, Nemačka i Francuska u pismu tvrde da Teheran ima balističke rakete sposobne da nose nuklearno punjenje.

"Poslednje pismo E3 Savetu bezbednosti UN o raketama je očajnička neistina da se prikrije njihova žalosna nesposobnost u ispunjavanju minimuma obaveza po sporazumu", napisao je iranski ministar spoljnih poslova Džavad Zarif, prenosi Rojters.

On je pozvao Britaniju, Francusku i Nemačku da ne podležu američkoj "galami".

Ambasadori Britanije, Nemačke i Francuske uputile su pismo SB UN u kojem pozivaju generalnog sekretara UN Antonija Gutereša da izvesti SB UN u sledećem izveštaju da je iranski nuklearni program "nekonzistentan" s rezolucijom UN koja je omogućila da Teheran i šest svetskih sila postignu sporazum 2015. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: