"Belorusija nikada neće postati deo druge države"

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je u četvrtak da Belorusija nikada neće postati deo druge države, čak ni bratske poput Rusije.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.12.2019.

12:59

EPA-EFE/ Sergei Gapon/ arhiva

Lukašenko je to rekao uoči za vikend planiranog sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o poboljšanju ekonomskih veza, preneo je AP.

On je u beloruskom parlamentu kazao da neće potpisati nijedan dokument koji može da našteti interesima te bivše sovjetske republike i dodao da će bilo koja unija sa Rusijom biti formirana pod ravnopravnim uslovima.

"Koji drugi uslovi (bi mogli biti)? Aneksija, preuzimanje, invazija? Ne. Vremena su drugačija i niko neće na takav način razgovarati sa Belorusima. Mi to jednostavno ne bismo dozvolili ", rekao je Lukašenko, odbacujući spekulacije da bi Rusija mogla da pripoji Belorusiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: