Migranti tope sneg da bi pili vodu; "situacija nikad gora"

Migranti u kampu Vučjak iz bojkota odbijaju hranu, ogrev, napali su policiju MUP-a USK. Topili su sneg i pili ga, pošto vode nije bilo, piše Avaz.

Izvor: Avaz

Četvrtak, 05.12.2019.

20:41

Migranti tope sneg da bi pili vodu;
EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Već u naslovu list ocenjuje - u migrantskom kampu Vučjak situacija nikad gora.

Temperatura je sve niža, tenzije sve više. Činjenica je da su u kampu ostali oni koji su primorani, koji su od silnih pokušaja prelaska u Hrvatsku ostali bez novca, telefona.

U sredu, u vreme posete reportera “Dnevnog avaza”, ponovo nije bilo pitke vode. Reporteri svedoče strašnim slikama. Migranti su ostali bez vode. S kanisterima u rukama krenuli su u Zavalje. Ali komšije su zavrnule ventile da ne bi cevi zaledile i popucale. Pa su migranti topili sneg i pili.

Dvojicu Avganistanaca, promrzlih, prebijenih, s kanisterima u rukama, zatiču kako tope sneg.

Jedan od njih je u papučama, japankama.

"Nema više ni vode ni hrane. Želim otići odavde. Prava džungla! A nemamo više snage za igre", govori jedan od njih.

Na ruci mu je zavoj.

"To je od poslednjeg pokušaja prelaska u Hrvatsku", objašnjava.

U samom kampu situacija je veoma napeta. U sredu nije bilo ni volontera Crvenog krsta, koji zbog bojkota nemaju potrebe da budu na Vučjaku. U grupama po trojica, s ručnim testerama odlaze u šumu i seku drva da se ugreju i nešto sebi skuvaju. Potresne slike, zaključuje reporter.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: