"Horor ekskurzija" beogradskih đaka: Bube, smrad i dva mrtva miša

Beograd -- Prljave pločice sa ostacima hrane, hrana se priprema na površinama koje nisu dezinfikovane, police prljave, oguljene, a zaposleni nemaju radna odela i obuću...

Izvor: Blic
Podeli
Foto: Depositphotos/stu99/Ilustracija
Foto: Depositphotos/stu99/Ilustracija

To je, piše "Blic", nalaz Sanitarne inspekcije Zavoda za javno zdravlje Užice, nakon što su, po prijavi, u oktobru ove godine posetili Sportsko-rekreativni centar "Viva sport" u Sirogojnu. U to su se uverili prošlog meseca učitelji i đaci Osnovne škole "Branislav Nušić" iz Beograda koji su tu došli na rekreativnu nastavu.

Umesto prostranih svetlih soba kao na prospektima, osnovce su dočekali prašina, prljavština, neprijatni mirisi, bube, paučina, polomljen nameštaj, dok su u dve sobe kao dobrodošlicu zatekli dva mrtva miša, a pojedine sobe bile su i - bez prozora, navodi dalje "Blic".

Kako su tom listu rekla deca, u pojedinim sobama u kupatilima nije bilo tople vode, te su se tuširali hladnom vodom. Za doručak su im poslužili žive viršle, nedovoljno kuvana jaja, kao i meso koje je bilo čudnog ukusa. "Osim toga, savremeno opremljene učionice koje su navedene u saglasnosti koju smo mi potpisali, ne postoje u objektu", kažu za "Blic" revoltirani roditelji.

A kako se već drugi dan skoro više od polovine dece razbolelo, pozvan je Zavod za javno zdravlje Užice, koji je inspekcijskim nadzorom potvrdio neljudske uslove.

"Namirnice se čuvaju u neadekvatnoj ambalaži, a police na kojima se ostavljaju su prljave, oguljene i na pojedinim mestima nema farbe. Ne postoji posebna prostorija za odlaganje neupotrebljivih namirnica koje se bacaju. One se ostavljaju ispred vrata do konačnog odlaganja, a u momentu obilaska oko tog otpada uočeno je prisustvo mačaka", napisala je Sanitarna inspekcija, između ostalog.

Više od polovine dece je povraćalo, imalo dijareju ili povišenu temperaturu, zbog čega su inspektori uzeli uzorke namirnica, ali i briseve sa zidova, radnih površina, ruku zaposlenih.

Brisevi su bili ispravni, te se pretpostavlja da su deca obolela od stomačnog virusa iz Beograda. To, međutim, ne osporava činjenicu da je objekat namenjen boravku dece više ličio na scenografiju za horor film, zaključuje "Blic".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 111 idi na stranu