"Ponovljene laži ne postaju istina"

Beograd -- Ministar odbrane Aleksandar Vulin oglasio se povdodom izjave hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da je "Hrvatska bilažrtva Miloševićevog režima".

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE / JOVO MAMULA
FOTO: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE / JOVO MAMULA

Vulin je rekao da ponovljena laž o agresiji na Hrvatsku neće postati istina, koliko god puta je ponovio hrvatski premijer.

"Kada je već počeo da nabraja žrtve i posledice građanskog rata u Hrvatskoj, Plenković je baš mogao da pomene i da je iz Hrvatske proterano blizu 500.000 Srba državljana Hrvatske, da ih je samo u zločinačkoj akciji Oluja proterano 250.000, a da je tokom građanskog rata ubijeno više hiljada Srba", rekao je Vulin povodom izjave Plenkovića na samitu NATO u Londonu da se Hrvatska seća kako je to ne biti članica Alijanse, a biti žrtva agresije i politike Miloševića zbog koje je Hrvatska pretrpela velike žrtve.

Srpski ministar odbrane je u izjavi za javnost naveo da bi Plenković, ako već pravi račun o ratnoj šteti, mogao da izračuna koliko vrede desetine hiljada zapaljenih i opljačkanih srpskih kuća po selima, kao i stanova u gradovima otetih od Srba.

Plenković je, ukazuje Vulin, propustio da pomene penzije koje su uskraćene Srbima, godine izbrisanog radnog staža, deonice društvenih preduzeća koja su privatizovana bez učešća proteranih Srba, državljana Hrvatske.

"Ponovljena laž o agresiji na Hrvatsku neće postati istina, ma koliko god puta da je Plenković ponovi", izjavio je ministar Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 130 idi na stranu