Vučić: Kažem ja, Đilas je moja desna ruka

Vučić izjavio "neka bog politički poživi Dragana Đilasa, jer će Srbija imati vladu pristojnih ljudi, pošto dok postoji Đilas niko neće moći da je ugrozi".

Izvor: Tanjug

Sreda, 04.12.2019.

08:04

Vučić: Kažem ja, Đilas je moja desna ruka
Foto: EPA-EFE / KOCA SULEJMANOVIC

Predsednik Srbije je, u izjavi za TV Pink u Sočiju, kazao da je lično srećan što je Đilas uspeo da napravi u partijskom smislu razdor u DS, ali odbacuje tvrdnje da on stoji iza toga.

"Ja sam se verovatno negde u pauzi svih susreta bavio DS-om, ali da jesam sve bih ovako uradio. Navijao sam za Đilasa iz sve snage da ih pobedi, rasturi, skloni i to je u redu. Dragan Đilas je moja desna ruka. Sve što je trebalo da obavi obavio je", ironično je kazao.

Na izjavu Đilasa da pojedini članovi vlade Srbije više ne postoje u političkom smislu, Vučić je rekao da verovatno niko ne postoji, i da su svi postali taoci njihove gluposti i ludosti.

"Prozirni smo i jedva da se vidimo, ali moramo da se borimo za svoju zemlju. Neka on postoji, neka ga bog politički i ljudski poživi, Srbiji će biti dobro jer će imati vladu pristojnih ljudi, a sve dok u opoziciji postoji Đilas neće moći niko da je ugrozi", objasnio je on.

Vučić je ukazao i da je video večeras informacije o tome da mu je nuđena vlada sa Đilasom i dodao da bi, da mu je nuđeno da uđe u vladu sa Đilasom, Jeremićem, Obradovićem, i Đorđevićem, makar na godinu dana, na to negativno reagovao.

O Bošku Obradoviću

Nije Boško Obradović ni Lajbnic, ni Gurvič ni Hegel, da bih komentarisao svaki dan, prokomentarisao je takođe sinoć predsednik Aleksandar Vučić.

On je tako odgovorio na pitanje o navodima lidera Dveri da, zbog skupova podrške građana predsedniku Vučiću u Nišu, a zatim u Kruševcu, opozicija na neki način propada, zbog čega poziva građane i predstavnike opozicije da što više izlaze na proteste.

Vučić je odbacio tvrdnje opozicije da se vlasnik Jovanjice, koji je uhapšen nakon što je na tom poljoprivrednom dobru otkrivena plantaža marihuane, čuo telefonom sa njegovim bratom Andrejom, što je demantovao i ministar policije Nebojša Stefanović.

"Znali ste to od početka. Znali su svi. Niti ga je video, niti čuo, niti zna o čemu se radi", rekao je Vučić za TV Pink. Kako kaže, opozicija više ne zna šta da kaže, da izgovara takve stvari.

"Mi uhapsili sve te ljude. Oni kažu - ne to su policajci sami. Čekajte. …To znači da nije baš takva diktatura, da mi ne upravljamo policijom. Dogovorite se šta više pričate", rekao je Vučić.

Odbacuje i navode da u SNS postoje "klanovi", njegov i ministra policije.

"Jeste, evo možda će Nebojša mene da smeni, ja ne bih imao snagu njega da smenim unutar partije. Što se ponašate kao deca, što se pravite da ste toliko glupi, ne mogu da razumem", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: