Počelo suđenje Masku - pedofilom nazvao spasioca dečaka iz tajlandske pećine

Vlasniku kompanije Tesla je počelo suđenje zbog vređanja britanskog ronioca, koga je, tokom akcije spasavanja dečaka iz pećine na Tajlandu, nazvao pedofilom.

Izvor: B92

Utorak, 03.12.2019.

17:47

Počelo suđenje Masku - pedofilom nazvao spasioca dečaka iz tajlandske pećine
Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Vernon Unsvort, koji je imao ključnu ulogu u spasavanju 12 dečaka i njihovog fudbalskog trenera iz pećine u julu 2018, rekao je da ga je Mask na Tviteru proglasio pedofilom.

Mask nije obrisao taj post, niti je pružio dokaze za tu tvrdnju, a protiv njega je podneta tužba za klevetu, prenosi BBC.

Advokati Unsvorta Maskove tvrdnje su opisali kao "grozne i lažne" i zahtevaju kaznu i nadoknadu štete.

Mask je Unsvorta nazvao pedofilom jer je ronilac kritikovao odluku Maska da pošalje namensku mini podmornicu u pećinu radi spasavanja dece i nazvao je marketingom i poručio Masku da je "zabode tamo gde boli", na šta je Mask odgovorio "izvini pedofilu, stvarno si to tražio".

Tek kada su Tesline deonice na berzi pale za 4 odsto, Mask je uputio izvinjenje na Tviteru.

"Njegovi potezi protiv mene ne opravdavaju moje poteze prema njemu", napisao je Mask i dodao da je taj tvit napisao u besu nakon što je Unsvort izneo neistine o njemu.

Suđenje bi trebalo da traje pet dana, a očekuje se da će i Mask svedočiti u svoju obranu. Već se izvinio zbog svog tvita.

Maskov profil na Tviteru prati 29,8 miliona ljudi i predstavlja najveći publicitet njegovoj kompaniji električnih automobila sa sedištem u Palo Altu u Kaliforniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: