Tači: Situacija je previše opasna

Odluka EU o odlaganju članstva zemalja Zapadnog Balkana nije rešenje već mogući povod za nove nerede u regionu, izjavio Hašim Tači, prenosi Gazeta ekspres.

Izvor: Kosovo online

Utorak, 03.12.2019.

12:18

Tači: Situacija je previše opasna
Foto: EPA-EFE Petrit Prenaj

Kosovski predsednik je rekao da je sadašnja situacija previše komplikovana i opasna i pozvao EU da bude hrabrija i veći vizionar, kao i pouzdan partner za Zapadni Balkan.

"Strategija za proširenje Evropske unije sa zemljama Zapadnog Balkana stvorila je uverenje da EU daje odlučujući zamah Kosovu i zemljama Zapadnog Balkana da se integrišu u evropsku porodicu, ali su nas poslednji događaji u tome demantovali", rekao je Tači.

On je ukazao da se neke zemlje Zapadnog Balkana suočavaju s nazadovanjem demokratije i porastom populizma i nacionalizma.

"Balkan je postao geopolitičko bojno polje. U tim okolnostima odlaganje projekata proširenja EU sa državama Zapadnog Balkana, nije opcija, nije rešenje, nije put. U stvarnosti, ta opcija je poziv za nove nerede na Zapadnom Balkanu", rekao je Tači, a prenosi Kosovo online.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: