Druga strana tužne priče: Preskaču žičanu ogradu i kolju lane u šumi VIDEO

Migranti koji se nalaze na tzv. balkanskoj ruti ne odustaju od namere - puta u EU. Nije ih sprečila ni žica koju su Mađari postavili, ni hladnoća i glad u BiH.

Izvor: B92

Utorak, 03.12.2019.

11:27

Druga strana tužne priče: Preskaču žičanu ogradu i kolju lane u šumi VIDEO
Foto: EPA-EFE/ FEHIM DEMIR/ Ilustracija

Dok s jedne strane regionalni mediji prenose da su migranti koji se nalaze u kampu Vučjak kod Bihaća, počeli štrajk glađu i da "vlada dramatična situacija", s druge strane na društvene mreže postavljaju se snimci koji pokazuju i drugu stranu priče.

Naime, mađarska policija je objavila snimke migranata koji preskaču ogradu na mađarsko-srpskoj granici, onu istu koju su Mađari podigli kako bi zaustavili veliki talas migranata koji je išao ka njihovoj zemlji iz pravca Srbije. Tada je bilo i koškanja na srpsko-mađarskoj granici, ali Mađari su ostali uporni i podigli veliku žičanu ogradu.

Prema najnovijim podacima mađarske policije, oko 3.000 migranata je u novembru pokušalo da ilegalno uđe na teritoriju Evropske unije, što je ove godine najveći broj za jedan mesec.

Najviše njih pokušava da prekoči, zaobiđe ili iseče ogradu na mađarsko-srpskoj granici. Broj ilegalaca se od početka novembra naglo povećao i na severu naše zemlje.

Snimak je objavio RTS.

Mediji iz BiH danas su objavili uznemirujući snimak iz šume, na kom se vidi kako grupa migranata, u potrazi za hranom, ubija lane. Snimak je postavljen i na Jutjub, iako je uznemirujućeg sadržajha.

Snimak je navodno napravljen na putu od Hrvatske prema Sloveniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: