"Zadovoljan sam zbog dobrog odnosa sa Rusijom"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u Sočiju gde se u sredu sastaje sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Izvor: B92

Utorak, 03.12.2019.

21:57

Foto: Tanjug/ PREDSEDNISTVO SRBIJE

Vučić je za RTS, po dolasku u Soči, istakao da će sa Putinom razgovarati o svim ključnim pitanjima - od Kosova i Metohije, situacije u regionu Zapadnog Balkana, do toga kako Putin sagledava političku situaciju u Evropi, Evroaziji i celom svetu.

"Mi mislimo biti prijatelj znači da budete tu kada je teško jea ne kada je lako. Zadovoljan sam zbog dobrog odnosa koji Rusija ima sa nama", rekao je predsednik Vučić za Tv Pink.

"Želim da čujem Putinovo mišljenje o odnosima u svetu, odnosima sa SAD, Evropskom unijom", kazao je predsednik Srbije uoči susreta sa ruskim kolegom.

Vučić je dodao da Srbija ne sme zaboraviti šta je Putin uradio za Srbiju.

"Putin iskreni prijatelj Srbije, i da nikada ne smemo da zaboravimo šta je on uradio za Srbiju 2015. godine kada nas je spasao genocidnog žiga na čelu mnogostradalnog srpskog naroda. I ne samo tada. Uvek je podržavao integritet Srbije i njeno nezavisno i samostalno odlučivanje, i verujem da i sutra možemo da očekujemo značajnu i veliku podršku Putina za našu zemlju", rekao je Vučić u obraćanju iz Sočija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: