U Sarajevo do kraja nedelje stiže sedam žena čiji su muževi bili pripadnici ID-a i 16 dece

Grupa državljana BiH zarobljena u Siriji, među kojima su deca i žene čiji su muževi bili pripadnici Islamske države, ove nedelje stiže u Sarajevo.

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.12.2019.

16:08

U Sarajevo do kraja nedelje stiže sedam žena čiji su muževi bili pripadnici ID-a i 16 dece
Ilustracija: depositphotos/zabelin

Prema informacijama Avaza, oni bi mogli do kraja sedmice da budu deportovani.

Reč je o sedam žena i šesnaestoro dece, od koje je dvoje siročadi. U drugoj grupi su devetorica boraca ID. Sada se proverava da li je jedno od siročadi preživelo nedavne napade.

Kako navodi Avaz, ovim je potvrđeno pisanje da BiH do kraja godine vraća državljane BiH "iz pakla Sirije".

Reč je o 14 osoba za sada, a odluku o prihvatanju donelo je i Predsedništvo BiH na sednici u Sarajevu.

U toj zemlji nalazi se više od 350 državljana BiH, među kojima su stotine žena i dece i svi se oni nalaze u izbegličkim kampovima na severu Sirije.

Turska je, podsećanja radi, nakon ofanzive i zauzimanja teritorije počela s deportacijama stranih državljana u Siriji od 11. novembra. Do sada su izručili na stotine državljana Nemačke, Švedske, SAD i drugih zemalja.

Devetorica državljana BiH koji su na Interpolovim poternicama i jedna trogodišnja devojčica trebalo je krajem oktobra da stignu u BiH, ali je deportacija odložena u poslednji čas zbog napada Turske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: