Vučić i patrijarh Irinej: Rad, rad i rad

Beograd -- Predsednik Srbije i patrijarh srpski saglasni da su više rada i više jedinstva ono što će uvek davati znatno bolje rezultate i Srbiju činiti boljom.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug/Predsednistvo Srbije
Tanjug/Predsednistvo Srbije

Aleksandar Vučić i patrijarh Irinej razgovarali su o temama koje su od značaja za državu Srbiju i Srpsku pravoslavnu crkvu.

U srdačnom i otvorenom razgovoru, predsednik Vučić je informisao patrijarha o aktuelnoj političkoj situaciji i sve ozbiljnijem privrednom napretku Srbije, koji je rezultat sprovedenih fiskalnih reformi, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

Dvojica sagovornika saglasni su da su više rada i više jedinstva ono što će uvek davati znatno veće rezultate na svim poljima, te Srbiju činiti boljom i organizovanijom državom za sve njene građane.

Patrijarh Irinej zahvalio je predsedniku na njegovoj ličnoj i nesebičnoj posvećenosti i pomoći koju je država obezbedila za završetak radova na Hramu Svetoga Save na Vračaru.

Patrijarh je informisao predsednika Vučića o tekućoj fazi završnih radova na Hramu i želji da do kraja naredne godine Hram bude završen i osvećen.

Predsednik Vučić je rekao da će država nastaviti da pomaže završetak radova i da će završen Hram biti jedan od najprepoznatljivijih simbola Srbije.

Sastanku su prisustvovali episkop bački Irinej, remezijanski Stefan, starešina Hrama Svetog Save, generalni sekretar predsednika Republike Nikola Selaković, šef kabineta predsednika Republike Ivica Kojić i lični sekretar patrijarha Dejan Nakić, navedeno je u saopštenju.

strana 1 od 130 idi na stranu