Demonstranti šetaju u crnom - još jedan ubijeni VIDEO

Irački zvaničnici saopštili su da su snage bezbednosti u Bagdadu usmrtile jednog i ranili 10 antivladinih demonstranta.

Izvor: B92

Nedelja, 01.12.2019.

16:28

Demonstranti šetaju u crnom - još jedan ubijeni VIDEO
Tanjug/AP Photo/Khalid Mohammed

Demonstrant je ubijen uoči dugo očekivane sednice parlamenta, na kojoj je zvanično prihvaćena ostavka premijera Adila Abdul-Mahdija.

Bezbednosni i medicinski zvaničnici koji su želeli da ostanu anonimni kažu da je jedan demonstrant ubijen, a 10 ranjeno kada su snage bezbednosti otvorile vatru kako bi sprečile da okupljena masa ljudi probije betonske barijere u blizini mosta Ahrar, koji vodi ka iračkom parlamentu i drugim vladinim zgradama, prenosi AP .

Demonstranti su nastavili sa zatvaranjem puteva u masovnim demonstracijama na jugu Iraka.

Antivladini demonstranti, uključujući studente i nastavnike, takođe su izašli na ulice u Basri, gradu na jugu bogatom naftom. Obukli su crnu odeću kako bi oplakivali demonstrante ubijene u provincijama Nadžaf i Di Kar poslednjih dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: