Protest podrške Vučiću u Nišu: "Stop krvavom scenariju" FOTO/VIDEO

Članovi i simpatizeri Srpske napredne stranke (SNS) su u centru Niša izrazili nezadovoljstvo medijima koji kritikuju predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Televizija Kopernikus
Foto: Televizija Kopernikus

Tom prilikom predsedniku su izrazili podršku.

Učesnici protestne povorke nosili su znake "STOP" i transparente "Stop krvavom scenariju" i "Đilase ne ubijaj Srbiju".

Tokom protesta nije bilo govora, a čelnici Gradskog odbora SNS Niš su negirali da su organizovali skup, iako su članstvu danima stizali pozivi da učestvoju i dovedu rođake i prijatelje.

Foto: Televizija Kopernikus
Foto: Televizija Kopernikus

Poverenik Gradskog odbora SNS-a Zvezdan Milovanović rekao je agenciji Beta da je protest organizovan putem grupe na Fejsbuku "Stop krvavom scenariju".

U tom pozivu su pitanja o tome "da li je medijska sloboda zveckanje oružjem" i "da li je sloboda mišljenja pozivati na nečije ubistvo".

U objavi je pisalo da "dok mi radimo i gradimo Srbiju i borimo se za bolju budućnost, drugi bi da nam ruše to što stvaramo".

Foto: Televizija Kopernikus
Foto: Televizija Kopernikus

"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je običan čovek, jedan od nas. Radi i gradi, kao i svaki drugi, normalan građanin Srbije. Nekima to smeta. Neki bi da snajperom zaustave Srbiju, zaustave budućnost, zaustave tebe. Upamti! Snajper nije okrenut samo u predsednika Srbije, okrenut je i ka tebi", piše u pozivu na Fejsbuku u grupi "Stop krvavom scenariju".

Za današnji protest nije bilo zvanične najave, ni poziva medijima.

strana 1 od 130 idi na stranu