Omladina DS za B92: "Spremni smo da čekamo Lutovca dok se ne pojavi" FOTO

Članovi Omladine Demokratske stranke (DS) još uvek se nalaze u prostorijama DS-a gde čekaju predsednika stranke Zorana Lutovca, potvrđeno je za B92.

Izvor: D.P.
Podeli

Pročitajte još:

-Demokratska stranka: Podela pre ujedinjenja? VIDEO

-DS raspustio omladinu i više opštinskih odbora zbog "neposlušnosti"

-"Raspustio sam vas, jer mi niste simpatični"; Omladina DS: Ostajemo ovde dok se ne poništi odluka

-"Demokratija se polako ukida u DS"; deo Glavnog odbora demonstrativno napustio sednicu

-Novi raskol u DS: Neslaganja po svim pitanjima, otišli istaknuti članovi

-Paunović (DS): Lečićevo javljanje nije bilo po proceduri

Članovi omladine su u prostorijama od sinoć, a u međuvremenu im se niko nije obratio niti ima najave kada će dobiti odgovor zašto su raspušteni, izjavila je predstavnica Omladine DS Aleksandra Božić.

Božić je za agenciju Beta izjavila jutros da se trenutno u centrali stranke nalaze samo omladinci DS, da je atmosfera mirna i da nije u pitanju bilo kakva blokada.

"Nismo dobili odgovor zašto smo raspušteni i zato čekamo u centrali stranke jer ne želimo da propustimo da se predsednik (Zoran Lutovac) pojavi, došli smo da ga sačekamo. Niko nam se do sada nije obratio i ništa se od juče nije promenilo. Ali ovo nije blokada, mi prosto čekamo", kazala je Božić.

Ona je rekla da su omladinci pokušali da Lutovca dobiju na mobilni telefon ali da se on nije javljao, nakon čega su odlučili da čekaju u centrali stranke dok se ne pojavi.

Na sednici Glavnog odbora stranke juče je raspuštena Omladina DS, a zatim i Gradski odbor Beograd.

Omladina DS-a je na svom Instagram profilu objavila fotografiju uz opis: "Dobro jutro. Mi i dalje u Centrali. Čekamo Predsednika.Puni elana i spremni za razgovor.
Ispit iz demokratije i dalje traje".

Na pitanje šta očekuju kada se Lutovac pojavi, David Cvekić, predsednik Demokratske omladine Beograd, za B92 kaže - obrazloženje.

"Očekujemo da dobijemo obrazloženje od predsednika Demokratske stranke Zorana Lutovca zašto je raspuštena Demokratska omladina", kaže Cvekić i dodaje:

"Spremni smo da budemo ovde dok predsednik ne dođe".

strana 1 od 130 idi na stranu