Islamska država preuzela odgovornost za napad na Londonskom mostu

Takozvana Islamska država saopštila je da je napad na Londonskom mostu, u kojem su ubijene dve osobe, izvršio jedan od njenih boraca.

Izvor: Tanjug

Subota, 30.11.2019.

20:08

Islamska država preuzela odgovornost za napad na Londonskom mostu
Ilustracija: Depositphotos/zabelin

Informaciju je prenela agencija Amak, koja je povezana s tom terorističkom organizacijom. Islamska država, međutim, nije pružila dokaze za svoje tvrdnje, primećuje Rojters.

Britanska policija je ranije napadača koji je u petak nožem ubio dvoje, a ranio troje ljudi na Londonskom mostu identifikovala kao 28-godišnjeg Usmana Kana, koji je 2012. godine bio optužen za terorizam, a prošle godine pušten na uslovnu slobodu.

Islamska država navela je da je incident odgovor na njene pozive da se napadaju zemlje koje su deo koalicije koja se bori protiv te ekstremističke grupe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: