"Raspustio sam vas, jer mi niste simpatični"; Omladina DS: Ostajemo ovde dok se ne poništi odluka

Omladina DS-a će ostati u prostorijama centrale stranke u Beogradu dok se ne poništi nestatutarna odluka, rekao je član Demokratske omladine Nemanja Ivanović.

Izvor: B92

Subota, 30.11.2019.

19:32

Foto: Instagram/Screenshot/Demokratska omladina

Ivanović je istakao da se zauzimanjem centrale te stranke u Beogradu večeras izražava nezadovoljstvo odlukom Predsedništva DS-a da raspusti izabran podmladak.

Ivanović je rekao Tanjugu da će mladi ostati u centrali stranke dok se, kako navodi, ne poništi nestatutarna odluka o raspuštanju omladine DS.

"Mi smo došli u centralu, koja je isto naša, kako bismo dobili odgovore. Izvršni odbor je doneo odluku na sednici da raspusti demokratsku omladinu i to bez ikakvog prava i bez obrazloženja zašto su nas raspustili. Ta odluka nas je šokirala i ovo je naš odgovor na to", rekao je Ivanović.

Upitan da li im se do sada obratio neko iz Izvršnog odbora stranke, Ivanović je kazao da im se obratio predsednik tog odbora Dušan Kostadinović u prolazu sa, kako kaže, ironičnim komentarom:

"Raspustio sam vas, jer mi niste simpatični".

U centralu DS pristiže sve više mladih kako bi, kako navode, istrajali u nameri da se poništi ta, kako kažu, nestatutarna odluka predsedništva stranke.

Među njima su, kako se moglo čuti na licu mesta, mladi iz DS ne samo iz Beograda, već i iz drugih gradova.

Predsedništvo Demokratske stranke (DS) raspustilo je danas na sednici izabrani podmladak stranke zbog "neposlušnosti", kao i više opštinskih odbora stranke u Beogradu.
Pročitajte još:

DS raspustio omladinu i više opštinskih odbora zbog "neposlušnosti"

Da li su odbori DS raspušteni zbog kvoruma?

"Demokratija se polako ukida u DS"; deo Glavnog odbora demonstrativno napustio sednicu

Novi raskol u DS: Neslaganja po svim pitanjima - otišli istaknuti članovi

Paunović (DS): Lečićevo javljanje nije bilo po proceduri

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: