Pavić: Šokirala nas je odluka Predsedništva DS-a

Aleksandar Pavić, predsednik danas raspuštenog odbora omladinskog kluba Demokratske stranke (DS), izjavio je da ga je šokirala odluka Predsedništva stranke.

Izvor: Tanjug

Subota, 30.11.2019.

18:28

Pavić: Šokirala nas je odluka Predsedništva DS-a

Pavić je istakao i da ga je odluka zabrinula, jer, kako kaže, strahuje da predstavlja raspuštanje legitimno izabranih organa stranke i njihovo zamenjivanje poslušnicima iz stranačkog rukovodstva.

Njegovo saopštenje u celini glasi:

"Odluka da je Predsedništvo Demokratske stranke raspustilo Demokratsku omladinu čije je rukovodstvo izabrano tek pre šest dana šokirala nas je i zabrinula jer strahujemo da predstavlja nastavak ukidanja i raspuštanja legitimno izabranih organa stranke i njihovo zamenjivanke izabranim poslušnicima pojedinaca iz stranačkog rukovodstva. Posebno zabrinjava činjenica da je svega nekoliko sati pre toga Glavni odbor potvrdio rezultate izbora za omladinu i da je Predsedništvo na iznenadnoj i neplaniranoj sednici donelo ovu odluku. Omladinci Demokratske stranke su mladi ljudi koji se bore za demokratiju u Srbiji, koji su u Demokratsku stranku došli u njenim najtežim trenucima verujući da samo ona može da pobedi Srpsku naprednu stranku i koji ne mogu i ne žele da pristanu na ovako brutalno gaženje demokratije u stranci. Znali smo da novoizabrano rukovodstvo Demokratske omladine ne odgovara pojedincima u vrhu stranke, ali i mnogima van nje koji su se aktovno uključili u izbore u omladini. Od samog početka je bilo jasno da omladinci nisu jedini koji učestvuju na ovim izborima, da razni centri moći ulažu napore da na izborima ne pobede oni koji imaju većinsku podršku omladine u DSu i da se na grub način mešaju u izborni proces u stranci koja je nekada mogla da se pohvali po tome da je jedina koja ima unutarstranačku demokratiju. Nismo, međutim, očekivali da će rukovodstvo naše stranke otići ovoliko daleko i na ovaj način nastaviti da diciplinuje neposlušne, one koji misle svojom glavom i one koji im se iz bilo kojih razloga ne sviđaju. Oni koji to rade treba da znaju da nas ovime neće ni ućutkati ni skloniti i da ćemo mi biti ona stara Demokratska stranka pošto su oni očigledno zaboravili šta je to. To obećavamo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: