Paunović (DS): Lečićevo javljanje nije bilo po proceduri

Zamenik predsednika DS Saša Paunović izjavio je da je grupa koja je napustila sednicu GO i ranije u javnosti osporavala "zvaničnu politiku stranke i odluke GO".

Izvor: Beta
Podeli

Pročitajte još:

"Demokratija se polako ukida u DS"; deo Glavnog odbora demonstrativno napustio sednicu Novi raskol u DS: Neslaganja po svim pitanjima, otišli istaknuti članovi

On je novinarima kazao da napuštanjem sednice Glavnog odbora Demokratske stranke ta grupa pokušala da obori kvorum, ali da nisu uspeli.

Povodom tvrdnji člana DS Branislava Lečića da nije dobio reč, Paunović je rekao da se on javio u trenutku kada je zaključena tačka dnevnog reda, a da je po poslovniku dužan da se javi pre njenog zaključivanja.

"Oni su svi govorili i kad sam rekao da treba da se glasa Lečić se javio, a to po proceduri nije moguće", kazao je Paunović.

Paunović je napomenuo da je Lečić imao mogućnost i kasnije da govori povodom izveštaja o radu stranke.

Na pitanje da li će članovi koji su napustili sednicu snositi odgovornost, Paunović je istakao da samo napuštanje i osporavanje kvoruma kao posledicu ne može da ima disciplinsku odgovornost.

Prema njegovim rečima, disciplinsku odgovornost mogu da snose istupanjem u javnosti suprotno interesima stranke, da o tome odlučuju organi stranke, ali da niko ne može biti isključen iz nje.

Deo članova Glavnog odbora Demokratske stranke (DS) napustio je današnju sednicu GO u Beogradu a jedan od njih, Branislav Lečić, kazao je novinarima da mu nije data reč kada je zatražio, i ocenio da se demokratija "polako ukida u DS".

"Mislim da nema kvoruma i da na sednici učestvuju gosti koji nisu članovi stranke", rekao je Lečić novinarima u holu zgrade opštine Stari grad, gde se održava sednica i dodao da se neće vraćati na sednicu.

Pored njega, sednicu su napustili i poslanici DS Aleksandra Jerkov, Radoslav Milojičić Kena i Balša Božović, kao i bivši ministar Slobodan Milosavljević i trenutno se nalaze u holu.

strana 1 od 124 idi na stranu