"Nišan, drugi put!", Mediji : Predsedniku se crta meta na čelo, poziv na atentat

Povodom naslovne strane lista "Danas" na kojoj se nalazi Corax-ova karikatura predsednika Vučića "na nišanu" oglasio se Predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: B92
Podeli

On je na svom Instagram i Tviter profilu napisao: "Samo vi radite svoj posao! Otvaram autoput Obrenovac - Surčin 18.decembra! Živela Srbija!".

Kako Tanjug navodi, Posle NIN-ove naslovne strane, koju je izdavač povukao nakon gotovo nepodeljenih ocena javnosti da slika cevi uperene u predsednika Srbije Aleksandra Vučića šalje skandaloznu poruku, na naslovnoj strani sutrašnjeg lista Danas pojavila se karikatura koja ima nameru da izvrgne ruglu osude NIN-ove naslovnice.

Varijacije NIN-ove poruke? Demonstracija stava - "šta nam možete"? Ironija? Zluradost? Ismevanje?

Tanjug se pita da li zaista cev uperena u bilo čije grudi, u zemlji u kojoj je ustreljen premijer reformator, u društvu u koje se indukuje politički razdor, može biti smešna?

Kao i da li je bio smešan napad na Vučića u Srebrenici?

"Može li biti smešno kada na prvog čoveka Srbije u Zagrebu nasrću sa porukama mržnje dok prolazi ulicom ka Banskim dvorima?Da li je zaboravljeno sa kakvim podsmehom je praćen slučaj presretanja kod hale Limes? I kako se to završilo?", piše Tanjug.

U zemlji, čija istorija pamti ubistvo kraljeva, predsednika skupštine, premijera, cev koja nema drugu simboliku osim metka može slati samo opasnu poruku.

Sa tim nema igre, zaključuje Tanjug.

strana 1 od 124 idi na stranu