"Nišan, drugi put!", Mediji : Predsedniku se crta meta na čelo, poziv na atentat

Povodom naslovne strane lista "Danas" na kojoj se nalazi Corax-ova karikatura predsednika Vučića "na nišanu" oglasio se Predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: B92

Petak, 29.11.2019.

23:20

On je na svom Instagram i Tviter profilu napisao: "Samo vi radite svoj posao! Otvaram autoput Obrenovac - Surčin 18.decembra! Živela Srbija!".

Kako Tanjug navodi, Posle NIN-ove naslovne strane, koju je izdavač povukao nakon gotovo nepodeljenih ocena javnosti da slika cevi uperene u predsednika Srbije Aleksandra Vučića šalje skandaloznu poruku, na naslovnoj strani sutrašnjeg lista Danas pojavila se karikatura koja ima nameru da izvrgne ruglu osude NIN-ove naslovnice.

Varijacije NIN-ove poruke? Demonstracija stava - "šta nam možete"? Ironija? Zluradost? Ismevanje?

Tanjug se pita da li zaista cev uperena u bilo čije grudi, u zemlji u kojoj je ustreljen premijer reformator, u društvu u koje se indukuje politički razdor, može biti smešna?

Kao i da li je bio smešan napad na Vučića u Srebrenici?

"Može li biti smešno kada na prvog čoveka Srbije u Zagrebu nasrću sa porukama mržnje dok prolazi ulicom ka Banskim dvorima?Da li je zaboravljeno sa kakvim podsmehom je praćen slučaj presretanja kod hale Limes? I kako se to završilo?", piše Tanjug.

U zemlji, čija istorija pamti ubistvo kraljeva, predsednika skupštine, premijera, cev koja nema drugu simboliku osim metka može slati samo opasnu poruku.

Sa tim nema igre, zaključuje Tanjug.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: