Jemen: U dva napada ubijeno 20 civila, među njima i migranti

Najmanje 20 civila ubijeno je ove nedelje u dva napada na pijace na severu Jemena, saopštile su Ujedinjene nacije.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 28.11.2019.

17:28

Jemen: U dva napada ubijeno 20 civila, među njima i migranti
Ilustracija: Depositphotos/ Furian

Među njima su migranti jer se oni okupljaju na tim mestima na putu u bogate zalivske države u potrazi za boljim životom, preneo je Rojters.

U saopštenju UN, koje je danas objavljeno, ne navodi se vrsta napada na pijacu Al-Rak u provinciji Sada, u blizini granice sa Saudijskom Arabijom, niti ko je odgovoran, ali se navodi da su veliki broj poginulih ili povređenih Etiopljani.

Vojna koalicija predvođena Saudijskom Arabijom bori se protiv proiranskog pokreta Huta u Jemenu gotovo pet godina.

U sukobima je poginulo na desetine hiljada ljudi, a milioni su na ivici gladi.

U saopštenju UN je navedeno da je u prvom napadu ubijeno 10 osoba, a da je u sličnom incidentu nedelju dana kasnije ubijeno još 10 i ranjene su 22 osobe, uključujući i decu.

"Svakim danom cena ovog rata postaje sve nepodnošljivija", navela je u saopštenju Liz Grande, koordinatorka za humanitarna pitanja UN za Jemen.

Hiljade migranata svake godine prolazi kroz Jemen sa Afričkog roga, zbog suše i nezaposlenosti, odlaze nadajući se boljoj zaradi u Saudijskoj Arabiji i drugim bogatim zalivskim državama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: