Andrej Vučić podnosi krivične prijave protiv Đilasa i Aleksića: Lažne tvrdnje u slučaju Jovanjica

Brat predsednika Srbije Andrej Vučić podneće krivične prijave protiv Dragana Đilasa, Miroslava Aleksića i drugih zbog lažnih optužbi u slučaju "Jovanjica".

Izvor: Beta

Četvrtak, 28.11.2019.

21:24

Andrej Vučić podnosi krivične prijave protiv Đilasa i Aleksića: Lažne tvrdnje u slučaju Jovanjica
Ilustracija: Depositphotos/ Jan Pietruszka

Naime, krivične prijave podnosi zbog lažnih tvrdnji ga je vlasnik organske farme "Jovanjica" Predrag Koluvija zvao prilikom hapšenja zbog proizvodnje marihuane, saznaje "Informer".

Kako navodi list, Andrej Vučić zatražiće od policije da sa operaterom mobilne telefonije, na osnovu listinga svih dolaznih i odlaznih poziva sa njegovog telefona na dan hapšenja Koluvije, ali i poziva realizovanih u prethodnom periodu, utvrdi da se nikada nije čuo sa vlasnikom Jovanjice.

Miroslav Aleksić, potpredsednik Narodne stranke Vuka Jeremića izjavio je u četvrtak da ima "pouzdane informacije" iz policije da je vlasnik organske farme "Jovanjica" Predrag Koluvija prilikom hapšenja prvi poziv uputio bratu predsednika Srbije.

"Imam pouzdane informacije iz policije da je Koluvija zvao Andreja Vučića. Zašto je baš njega zvao? Pozivam tužilaštvo da se oglasi o ovom saznanju. Odgovori o umešanosti države u ovaj posao kriju se u Koluvijinom telefonu. On je često kontaktirao i sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem. Možda se Stefanović zbog toga ne oglašava", rekao je Aleksić na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Stefanović: Apsolutna laž

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, odbacio je kao "apsolutnu laž" Aleksićeve tvrdnje da je bilo ko iz države imao veze sa kriminalom na poljoprivrednom dobru "Jovanjica" u Staroj Pazovi, gde je nedavno otkrivena plantaža marihuane, a više ljudi uhapšeno i poručio da je država ozbiljna u borbi protiv trgovine drogom.

"Neverovatne su laži koje slušam već danima, a koje se dešavaju. Pogotovo od ovih koji su očigledno baštinici ideologije Milovana Brkića iz Tablioda i prepisuju ono što kaže u Tabloidu pa to čitaju na konferencijama za novinare", rekao je Stefanović

On je istakao da je rasad otkriven, a odgovorni pohapšeni zahvaljujući dobrom radu policije, čime je pokazano apsolutno poštovanje zakona i vladavine prava.

"Još jedna velika laž koju sam čuo, je da pominju kako smo navodno ja ili brat predsednika umešani u ovo ili da imamo kontakt sa tim ljudima. To je apsolutno bolesna izmišljotina i svako ko pokaže da smo ikad imali bilo kakav kontakt sa tim ljduima, spremni smo da odemo odmah. To je laž i oni se sami upliću u klupko svojih laži", rekao je Stefanović.

I Vulin najavio tužbu

I ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je u četvrtak da će tužiti poslanika Narodne stranke Miroslava Aleksića i na taj način mu dati mogućnost da dokaže sve svoje laži.

Vulin je rekao da je 2015. godine posetio poljoprivredno dobro Jovanjica, gde je pronađena plantaža marihuane ove godine, i to u svojstvu ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, sa rukovodstvom Nacionalne službe za zapošljavanje jer su dobili informaciju da ne samo tu, već u čitavoj poljoprivredi u okolini Beograda, nedostaje sezonskih radnika.

"Odveo sam rukovodstvo Nacionalne službe za zapošljavanje da vide iz prve ruke kako žive i rade oni koje treba da zaposle i nije me sramota zbog toga i ponosan sam na to i uvek bih to ponovo uradio", rekao je Vulin i dodao: "Ako sam ja 2015. godine mogao da znam šta će se dešavati 2019. godine, onda što taj ološ (Aleksić) ne optuži bratstvo manastira Hilandar koji je tog istog Koluviju (Predrag Koluvija - odgovorno lice dobra Jovanjica) primilo u svoje bratstvo i dalo mu blagoslov da se njegovo imanje zove po imanju manastira Hilandar - Jovanjica."

Prema njegovim rečima, sve te optužbe stižu od nekoga ko pripada koaliciji koja se zalaže za legalizaciju kanabisa

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: