Zašto je Rama ljut na Prištinu? "Upozori one s Kosova..."

Albanski premijer Edi Rama nervozno je reagovao na zahteve pojedinaca iz Prištine da se ukine plaćanje putarine na Nacionalnom putu ka Tirani.

Izvor: Tanjug

Sreda, 27.11.2019.

13:40

Zašto je Rama ljut na Prištinu?
Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

On je zatražio od odlazećeg ministra spoljnih poslova Bedžeta Pacolija da građanima Kosova objasni da to nije moguće, piše prištinska Gazeta ekspres.

Takođe, Rama se usprotivio izmeštanju ugroženih građana Albanije na Kosovo, jer, kako je rekao, oni moraju ostati u blizini svojih domova i svog posla.

Prištinska Gazeta ekspres piše da se Rama spontano sreo s Pacolijem juče pri obilasku Drača i Tumana i tom prilikom mu poručio da upozori one s Kosova, koji doniraju pomoć Albaniji da ne traže ukidanje putarine na Nacionalnom putu.

Rama je rekao da i oni koji doniraju pomoć Albaniji takođe moraju da plate putarinu koja iznosi pet evra.

"Putarina je obaveza svih i namenjena je infrastrukturi, koja treba da obezbedi bezbednost na putevima i u državi. Sad ako vam padne na pamet da date mnogo više od tih pet evra, dajte i tih pet evra", rekao je Rama i dodao da je to iznos koji se plaća i na Kosovu i u Albaniji.

"Neverovatno je da ova histerija i da neko ne može da shvate kako se prema tim stvarima treba odnositi", kazao je Rama.

A kada je Pacoli rekao da je ponudio i privatnu pomoć žrtvama zemljotresa, kao i medicinsku, Rama mu je rekao da je pomoć već ponuđena pozivajući se pritom na sporazume koje Albanija ima s drugim državama u oblasti zdravstva.

Rama je, kako se navodi, takođe reagovao na zbrinjavanje građana pogođenih zemljotresom na kosovskoj teritoriji, rekavši da oni treba da ostanu u blizini i da ne mogu da budu daleko od svojih domova, od svojih radnih mesta i škola.

Expres piše da je albanski premijer, ipak, imao reči hvale za uspehe pripadnika Kosovskih bezbednosnih snaga u pronalaženju tela ispod ruševina, rekavši da sjajno rade svoj posao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: