"Pozivam ceo islamski svet da podrži Albaniju"

Turski predsednik Redžep Erdogan pozvao je na donatorsku konferenciju muslimanskih zemalja kako bi se pomoglo Albaniji da se izbori s posledicama zemljotresa.

Izvor: B92

Sreda, 27.11.2019.

12:04

Foto: Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu

Erdogan je uputio poziv tokom uvodnog obraćanja na godišnjem sastanku Organizacije islamske saradnje na kome se razgovaralo o ekonomskim pitanjima.

"Pozivam ceo islamski svet da podrži Albaniju, svi moramo stajati uz Albaniju u lečenju povređenih ili zaštiti onih čiji su se domovi srušili ili su oštećeni", rekao je Erdogan.

Turski lider je dodao da je Turska poslala vojne teretne avione, timove za vanredne situacije i konvoje humanitarne pomoći u Albaniju.

U zemljotresu jačine 6,4 stepena koji je pogodio Albaniju rano juče poginulo je najmanje 29 ljudi, a više od 650 njih je ranjeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: