J. Koreja ispalila hice upozorenja prema brodu S. Koreje

Vojska Južne Koreje ispalila je danas hice upozorenja prema severnokorejskom trgovačkom brodu pošto je prešao spornu zapadnu morsku granicu.

Izvor: Tanjug

Sreda, 27.11.2019.

11:26

J. Koreja ispalila hice upozorenja prema brodu S. Koreje

To je drugi takav incident u dva meseca.

Južnokorejski Generalštab je naveo u saopštenju da veruje da je severnokorejski brod prešao morsku granicu zbog lošeg vremena i problema sa motorom, preneo je AP.

Ovo je drugi put da je Južna Koreja ispalila upozoravajuće hice u tom području otkad je aktuelna vlada te zemlje preuzela dužnost 2017. godine.

Prvi incident dogodio se u septembru, navela je vojska Južne Koreje.

Odnosi između dve Koreje su zategnuti usred zastoja američke diplomatije usmerenih na okončanje severnokorejske nuklearne krize, navela je agencija.

Severnokorejska vojska izvela je u ponedeljak artiljerijske vežbe blizu sporne morske granice sa Južnom Korejom po nalogu lidera Kim Džong Una.

Prema pisanju severnokorejske agencije KCNA, artiljerijska vežba izvedena je prilikom Kimove posete jedinici na ostrvu Šngrin, na zapadnoj obali.

Kako se navodi, to je bila prva poseta Kima nekoj vojnoj jedinici od kada je započeo razgovore o denuklearizaciji sa SAD prošle godine.

Ostrvo na kome su vežbe izvedene nalazi se severno od morske granice dve Koreje, a poznato je po tome što se na njemu odigralo nekoliko sukoba u kojima je stradalo desetine vojnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: