Metalna kapija pala na đaka prvaka u dvorištu škole VIDEO

Šestogodišnji dečak B. V., na koga je danas pala metalna kapija u Osnovnoj školi "Duško Radović", zadobio je teške telesne povrede opasne po život.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 27.11.2019.

16:44

Metalna kapija pala na đaka prvaka u dvorištu škole VIDEO
Ilustracija: Depositphotos/zx6r92

B. V. ima frakturu lobanje i trenutno se nalazi na Intenzivnoj nezi Dečje bolnice u Novom Sadu, potvrđeno je Tanjugu u toj zdravstvenoj ustanovi.

"Kod ovakvih povreda, prvih 24 sata su najbitniji i tek kada taj period prođe moguće je dati preciznije prognoze. Za sada, dečak je stabilno, iz operacione sale, gde su mu sanirane povrede, prebačen je na Odeljenje intenzivne nege", rekla je za Tanjug dr Andrea Đuretić, iz Dečje bolnice.

Kako nezvanično saznajemo, nekoliko dečaka penjalo se na metalnu kapiju u Osnovnoj školi "Duško Radović", u novosadskom naselju Klisa, kada je ona pod teretom popustila i pala.

Prema nezvaničnim informacijama, svi dečaci su bili s jedne strane ograde, a jedino B. V. s druge, te je ograda, nakon penjanja ostale dece, pala na šestogodišnjaka.

Policija je obavila uviđaj, a o slučaju je obaveštena Gradska uprava za obrazovanje, koja će uraditi vanredni nadzor u školi.

Da li postoji osnov za pokretanje bilo kakvog postupka biće poznato nakon što budu utvrđene sve okolnosti koje su dovele do povređivanja dečaka.

Dete zbrinuto na mestu

U Osnovnoj školi "Duško Radović" u novosadskom naselju Klisa došlo je do incidenta u kom je učenik prvog razreda zadobio teške telesne povrede, opasne po život, kada je na njega pala metalna kapija, prenose mediji.

Prema nezvaničnim saznanjima, dečak je zadobio frakturu lobanje i prebačen je u Dečju bolnicu.

"Lekarska ekipa zatekla je u dvorištu škole dete na koje je pala kapija i tom prilikom mu zadala povrede glave. Dete je zbrinuto na licu mesta i sa teškim telesnim povredama u nestabilnom stanju je prevezen na Odeljenje hirurgije Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine", rečeno u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć.

U Institutu za zaštitu dece i omladine Vojvodine potvrđeno je da se kod njih nalazi šestogodišnji dečak s teškim telesnim povredama opasnim po život, prenosi "Blic".

"Dečak je zadobio teške telesne povrede glave koje su opasne po život. Na sreću on je stabilno i trenutno se nalazi u operacionoj sali, ali uskoro očekujemo da će biti prebačen u Odeljenje intenzivne nege na dečijoj hirurgiji."

O čitavom slučaju obaveštena je Gradska uprava za obrazovanje koja vrši vandredni nadzor u školi i policija koja je obavila uviđaj na mestu gde je dete povređeno.

Gradska uprava za obrazovanje preduzela je sve mere iz svoje nadležnosti kako bi prikupila neophodne informacije u vezi sa nesrećnim slučajem i utvrdila sve okolnosti koje su dovele do povređivanja učenika te će nakon toga odlučiti da li postoji osnov za pokretanje bilo kakvog postupka.

Prema nezvaničnim informacijama, navodi Blic, do incidenta je došlo kada se nekoliko mališana penjalo u školi na metalnu kapiju, koja je pod teretom popustila i pala na nesrećnog dečaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: