Nova afera u hrvatskoj vojsci: Iz Austrije u Hrvatsku vraćeni pijani piloti

Nakon smene pripadnika hrvatskog vazduhoplovstva koji su bili umešani u prevoz švercera oružja, Hrvatsku potresa nova afera.

Izvor: B92

Utorak, 26.11.2019.

14:15

Nova afera u hrvatskoj vojsci: Iz Austrije u Hrvatsku vraćeni pijani piloti
Ilustracija: Depositphotos/ibreakstock

Kako piše portal Indeks, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Mirko Šundov nakon afere povezane s prevozom švercera oružja u vojnom helikopteru potvrdio je i novu spornu situaciju.

Šundov je objavio da su ovih dana imali i nečasno ponašanje trojice pripadnika Oružanih snaga u Austriji, koje su odmah povukli u Hrvatsku.

Kako prenosi Indeks, pripadnici hrvatskih oružanih snaga su nedopušteno pili alkohol.

"Piloti su nedopušteno konzumirali alkohol i odmah su vraćeni iz Austrije u Hrvatsku. To su instruktori letenja, imamo kvalitetnu vojsku, neko će ih zameniti. Mi u vojsci imamo nultu toleranciju na alkohol", objasnio je.

Hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević danas je rekao kako su na predlog načelnika Glavnog stožera OS-a RH generala Mirka Šundova i uz saglasnost hrvatske predsednice Kolinde Grabar-Kitarović smenili celu komandnu liniju povezanu s prevozom švercera oružja u vazdušnoj bazi Zemunik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: