Uhapšeno petoro zbog pljački manastira, ukrali oko milion dinara

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su pet osoba zbog sumnje da su iz devet manastira ukrali oko milion dinara.

Izvor: Tanjug

Utorak, 26.11.2019.

13:26

Uhapšeno petoro zbog pljački manastira, ukrali oko milion dinara
Ilustracija: Depositphotos/Eillen_1981

Uhapšeni su B. Ž. (59) iz Inđije, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio seriju krivičnih dela teška krađa, kao i Z. Ć. (57) iz Užica, M. M. (35) iz okoline Kragujevca, B. T. (54) iz Stare Pazove i G. T. (42) iz Kruševca, osumnjičene za isto krivično delo u saizvršilaštvu, saopštila je danas PU Kragijevac.

Postoje osnovi sumnje da su oni u prethodnom periodu na teritoriji Kragujevca, Užica, Pirota i Šapca provalili u devet manastira, iz kojih su ukrali oko 1.000.000 dinara.

Osumnjičeni B. Ž. i Z. Ć. uhapšeni su u Užicu neposredno nakon što su, kako se sumnja, provalili u jedan od manastira.

Policija je kod njih dvojice pronašla ukradeni novac u raznim valutama, a u vozilu pasat u kom su bili osumnjičeni i alat koji su, kako se sumnja, koristili prilikom provala.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: